Checklist 3D Printen

Je wilt natuurlijk je print zo mooi mogelijk afronden.
Op deze pagina hebben we een checklist voor je gemaakt om te controleren of alles in orde is om dat te doen.

  Is je bed goed gekalibreerd? Let op: het doorlopen van een kalibratie-routine betekent niet altijd dat uw kalibratie correct verlopen is. Check altijd alles minstens dubbel.


 Heb je de juiste versie software ingeschakeld voor jouw printer? Van sommige modellen worden allerlei verschillende versies geleverd.


 Heb je de correcte software ge´nstalleerd op je computer? Is jouw .STL bestand correct?Heb je de juiste temperaturen ingesteld? Ben je op de hoogte van de optimale printtemperatuur van jouw materiaal?Heb je de juiste bedtemperatuur ingesteld? (ABS = tussen de 65░C en 110░C / PLA = koud bed tot maximaal 65░C) 
Dit is afhankelijk van meerdere factoren, het is aan de gebruiker om zelf de optimale temperatuur uit te zoeken.


Heb je het juiste product op je bed bevestigd? (Verwarmd bed = Kapton tape / Koud bed = Schilderstape)Heeft de omgeving van jouw ruimte een constante temperatuur?Tocht het in jouw omgeving? Een koud briesje kan een factor zijn die je print in de weg staat.Heb je al geprobeerd om met een raft te printen?


 
Is je nozzle schoon? Houdt je nozzle schoon door altijd restjes filament na een print weg te halen. Doe dit alleen als de nozzle heet is.Is je hot-end verkoold? Gebruik een koperen borstel om de messing onderdelen rustig schoon te borstelen. Zijn je assen ingevet met spindlevet? Als je dit niet in de gaten houdt dan kan het zijn dat er verspringingen in je print ontstaan.

 
Er zijn nog meer factoren die invloed kunnen hebben op het fenomeen dat de misprint heet.
De bovenstaande punten zijn in ieder geval de oorzaak van 99 procent van alle misprints. Als je alles hier hebt gecontroleerd en je hebt alsnog een misprint, dan is het verstandig om even contact op te nemen met ons.
Heb je nog meer vragen? Bekijk dan deze pagina's

_________________________________________________________________________________________________
 

 
informatie over alles wat met 3d printen te maken heeft      de beste 3d printers vergelijken ridix heeft de goedkoopste      veel gestelde vragen over 3d printers beantwoord op deze informatie pagina